top of page
IMG_0725 2.JPG

Mijn diensten

Ouderondersteuning

Op maat van jullie behoeften om zo op een duurzame en veilige manier je baby te leren kennen, door middel van

Draagbegeleiding

Samen zoeken we naar de ideale draagwijze voor jullie en jullie baby

Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB

Ter ondersteuning van de groeiende buik bestaan er knoopwijzen met de draagdoek. Deze manier van je draagdoek te knopen ontlast meteen je bekken en rug.

Dunstan babytaal trainer

De 'geheime' taal van je baby om hem snel bij te kunnen staan in zijn behoeften

Bachbloesemtherapie

Fytotherapie ter ondersteuning

Kind en oudercoach

Doormiddel van allerhande methodes en inzichten ondersteun ik ouders met jonge kinderen.

Wat ik te bieden heb: Diensten

Draagbegeleiding

Het dragen van onze baby zit in onze natuur en in onze geschiedenis. In de baarmoeder koester je je ongeboren baby. Het is er lekker warm en je kindje voelt er zich geborgen en met jou in symbiose. Hij hoort je hartslag en je stem. Na de geboorte kan je deze heerlijke ervaring benaderen door je kindje te dragen met de draagdoek of draagzak. Dicht bij mama of papa voelt het kindje zich veilig. Laat dat nu net noodzakelijk zijn om zich goed te kunnen hechten. Een veilig gehecht kind zal later makkelijker zelf kunnen loslaten en de wereld gaan verkennen. Daarnaast is gebleken dat het dragen helpt bij reflux en darmkrampjes. En bovendien zul je merken dat dragen ook nog eens heel handig is, je hebt je handen vrij. Maar niet het onbelangrijkste, dragen is gewoon heel erg fijn voor jou en je kindje!

Tijdens een begeleiding gaan we samen op zoek naar de draagdoek en draagwijze waar jij en je kindje zich het best bij voelen. Want er is een enorme keuze in de draagwereld. Ik help je graag bij de keuze van de juiste draagdoek en methode. De begeleiding is dus steeds op maat van jullie behoeften.

De soorten draagdoeken:

  • Rekbare draagdoek 

  • Geweven draagdoek (korte en lange)

  • Ringsling 

Wat ik te bieden heb: Tekst
Image by Devon Divine

Knoopwijzen voor zwangeren volgens de FTZB

Knoopwijzen voor zwangeren volgens de FTZB is bedoeld ter ondersteuning van de buik, rug en bekken. De FTZB staat voor 'Fortbildindungs- und Trainingszentrum Babytragen'. Dit centrum heeft deze techniek ontwikkeld in samenwerking met o.a (bekken) fysiotherapeuten, verloskundigen, ergotherapeuten en gynaecologen.

Wat ik te bieden heb: Toegankelijkheidsbeleid

Dunstan Babytaal Training

Die eerste weken als kersverse ouder kun je soms radeloos zijn. Waar is de handleiding? Vooral als je baby huilt en je geen idee hebt wat hem mankeert. Is hij moe, heeft hij honger of zit er een boertje dwars? Als je goed luistert, kun je volgens de Dunstan Babytaal methode vijf universele huilgeluiden onderscheiden en ontdekken wat er aan de hand is.
Waardoor je veel voorkomende eerste kwaaltjes kan voorkomen.

BabymetvijfDunstanBabytaalgeluideneromheen-210214-155729_edited.jpg
Wat ik te bieden heb: Video
Afbeelding1_edited_edited.png

Bachbloesems

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Net die emoties voelen we wanneer er iets verandert in ons leven zoals de  verantwoordelijkheid voor een kind. En de veranderende dynamiek binnen het gezin.

Wat ik te bieden heb: Afbeelding
bottom of page